Saturday, February 18, 2017

beRlAlu

-no caption-

::berlalu::

hiasan dunia
kian kau perguna
makin merejam lara kecewa
kian runtuh kepercayaan
yang penah terbina
matangkan pemikiran
tingkatkan keyakinan pada Tuhan
letak pengharapan pada manusia sekadarnya
kerna dihujungnya
kau keseorangan juga

permainan dunia
kadang mungkin aku terlalu penat untuk terus bermain
mungkin kau terbang tinggi 
aku masih berjalanan memijak sepihan kaca yang bersisa

Emosi
moga kau terus terkawal
Nafsu
moga kau terus terdidik
Iman
moga kau teus menjadi penyuluh jalan gelap kehidupan

Damailah
Tuhan mengajar kekuatan

AnnurIzz
180217
10.26pm


Sunday, February 12, 2017

semester5


Semester 5

week 2..
minggu tawar menawar harga buku
"kurang sikit boleh sis?"
(buku condition baik punya kut)
or mungkin jgk minggu suai kenai
"sis y mn ea? tgk gambar sikit..selfie2"
(win punya..haha)
for this semester.. second week baru start cari buku..
sebab kali ni perlukan cost yang tinggi untuk dapatkan buku..
bezanya antara diploma n degree..
buku diploma xpenah jual..
but untuk degree pertukaran sem perlukan buku yang berbeza..
hoho..
meaning that 
buku2 ni akan bersama2 aku satu sem ja..
dan aku perlu hadam dalam satu sem jgk..
tipulah klau xsayang..
mahal kut buku2 nie.. dan mahal jgk isi dalam tu..
tapi
buku2 ni perubahan cetakan akan berubah
so im decide to sell it
then hasil jualan buku dan ditukarkan dengan pembelian buku yang baru

for this starting week jgk..
everyday im sick..
but not too sick..alhamdulillah
masih mampu bertahan dari pagi sampai petang untuk kelas..

azam untuk semester ni..
of course..need improvement more beter than last semester..
doakan aku
doakan aku dapat hadap segala ombak ribut kilat banjir n semuany lah
huhu
may Allah ease everything..

sabar 
ikhlas
jujur
amanah

one year left..
Allah ada.. setia memberi..
moga tak lupa diri untuk terus bersyukur..

AnnurIzz
130217


Sunday, January 22, 2017

jiwa

-credit-

jiwa

aku tak meminta untuk difahami
kerna itu mungkin susah skali
aku tak meminta dibelai lembut bagai seorang puteri
kerna itu mungkin takkan terjadi
cuma satu persoalan aku kali ini
apa kau mahu tikam belakang aku berulang kali hingga nafas ku terhenti?

makin kuat tikaman yang aku terima
aku makin hilang rasa
hilang kata-kata
dan
makin hilang percaya

kau mungkin pertikaikan 
pada kekurangan yang aku ada
tapi masa mengajar aku
menjadi manusia yang lebih dewasa
tapi cuma satu
moga hati itu tak berubah menjadi batu

survive
AnnurIzz
230117
1.41 am

Wednesday, December 28, 2016

belum

-credit-

Belum

apa azam ko untuk 2017 weh?
haha..
azam aku nak balik rumah ja buat masa la..sebab bila balik rumah bermakna exam aku dah hbis..noktah..

yang korang dah ada plan untuk hidup 2017 tu.. 
aku doakan moga dipermudahkan dan dilancarkan segalanya..
tapi jangan tanya plan aku..
dalam otak aku 2 hal ja skrg.. 
habis paper
n
nak balik rumah..
jangan tanya aku apa plan aku untuk 2017..
melainkan klau ko nak tambah plan ko dalam plan aku..
noktah jgk..

doakan aku
jujur aku cakap
setiap paper aku tu dah macam suku nafas aku(eh..ea ke)
lepas setiap kali exam baru rasa mcm aku bernafas..
n perut pun lapo mcm nk telan semua benda
aku tak boleh cakap aku takut dgn setiap paper tu
sebab aku tak boleh takut dgn paper
(even sgt sure aku takut dgn semua paper)
aku kena takut dgn Allah ja

pa2 pun..
tiga paper dh berlalu moga dgn selamat
setiap corak jawapan yang aku lukis (bukan conteng k..)
moga lecturer aku terblink2 dye punya mata untuk baca..
hahahaha
hope so
sebab semua tu dgn izin Allah aku mampu tulis dan jawab
ada ja jawapan lepas dah balik bilik bru igat nak jawab mcm mn..
haha..
so tekan button delete siap2 untuk xigat..sbb dah mmg xboleh nk jawab dah..
jawab untuk junior y tanya soalan sem depan plak.. heee

but
serious talk
aku tinggalkan semuanya pada Allah
tunggu jawapan result yang diiring doa

im ok..
im can stand
im still stand
i still can brain
im still girls

pray for all students yang tgh exam akhir2 tahun ni..
pray for u to
jangan lupakan aku dalam doa korang
even korang lupa aku masa tgh sedap makan kebab ayam..
ok bye...

AnnurIzz
291216

Sunday, November 13, 2016

diRi


-Diri-

pada janji
tiada lagi air mata sia-sia
melainkan kau akan terus bangun 
lepas kau merintih dalam sujud kepadaNya
-AI-

untuk menjadi manusia yang tak mudah melemah masih aku cuba
kerna kadang aku terlemah tanpa sedar
jiwa dan hati
mengapa terlalu rapuh?
ea..
mungkin kerna salah kau
belum cukup kukuh iman yang kau bina

teguhlah wahai jiwa dan hati
kau tahu bukan?
hidupnya manusia di dunia hanya persinggahan sementara

Dia Allah berfirman, 
"kamu tinggal di bumi hanya sebentar saja. jika kamu benar-benar mengetahui."
(Al-mu'minun 23: 114)

 datangnya senyum bahagia
ujian buat hamba
datangnya sedih mencengkam
juga ujian buat hamba

tiada lain
melainkan memohon petunjuk dan keteguhan
untuk punya kekuatan
agar mampu terus berdiri
walau sehebat mana badai datang melanda merobohkan tembok pertahanan
moga kau terus bangun membinanya semula
jangan pernah kecewa pada yang berlalu
kerna Allah tak pernah mempersia-siakan hambaNya
walau sejauh mana kadang kita menjauh dariNya
tapi Dia sentiasa setia membalut jiwa dan hati kau dengan 
rahmat dan kasih sayangNya..

kuatlah..
untuk Tuhanmu..

131116
9:17 pm 
AnnurIzz



Thursday, October 20, 2016

today

::today::
tu haa.. berat buku dah sama berat dengan aku dah..
international book..
klau nak original punya buku mmg agak mahal..
bukan agak..memang mahal..
so untuk cut cost akan cari senior y nak jual buku separuh harga.. tak separuh pun kurang sikit pun ok ja.. cumanya edition buku berubah-rubah..tapi isi still sama..
so valid lagi walau buku lama..

k..tu pasal buku..
kadang gigih bawa 3 buku sekali..
sebab aku perlukan buku!
klau just dengar lecturer terang..
30minit awal aku dapat hadam..
but after 30 minit
believe me
haha.. aku dah mula start mengantuk!

tapi semester nie
enjoy ja dengan class..
rasa macam dah boleh bertapak kat UIA..
n i like my lecturer this semester..
they are different with different experience 

n the best thing today..
aku dapat hadiah 3 in 1 sebelum start cuti sem..
in one day..
aku ada midterm, quiz and presentation..
but im proud that i can handle it well..
tapi ponteng satu kelas..
sebab nak cover quiz dengan presentation..
maafkan saya!

kau tahu..
sungguh ketenangan itu milik Allah 
Allah boleh campak dalam hati bila2
dan Allah boleh jugak bagi rasa gelisah bila2 masa
selalunya aku akan rasa berat...
tapi for this time
its different
of course masa kena handle betul2
dan paling penting
letak keyakinan pada Allah
semuanya milik Allah
sebab bila Allah izin untuk kau berada pada satu situasi
Allah jugalah yang akan bantu kau untuk hadapi..
sebab sungguh..kita tak dak kuasa langsung
kita cuma dapat give effort that we have
do it in best way that we can
n last let it to Allah

211016
AnnurIzz