Terus berlari tanpa henti demi melakar pelangi indah di hujung hujan dan mentari....

Sunday, November 13, 2016

diRi


-Diri-

pada janji
tiada lagi air mata sia-sia
melainkan kau akan terus bangun 
lepas kau merintih dalam sujud kepadaNya
-AI-

untuk menjadi manusia yang tak mudah melemah masih aku cuba
kerna kadang aku terlemah tanpa sedar
jiwa dan hati
mengapa terlalu rapuh?
ea..
mungkin kerna salah kau
belum cukup kukuh iman yang kau bina

teguhlah wahai jiwa dan hati
kau tahu bukan?
hidupnya manusia di dunia hanya persinggahan sementara

Dia Allah berfirman, 
"kamu tinggal di bumi hanya sebentar saja. jika kamu benar-benar mengetahui."
(Al-mu'minun 23: 114)

 datangnya senyum bahagia
ujian buat hamba
datangnya sedih mencengkam
juga ujian buat hamba

tiada lain
melainkan memohon petunjuk dan keteguhan
untuk punya kekuatan
agar mampu terus berdiri
walau sehebat mana badai datang melanda merobohkan tembok pertahanan
moga kau terus bangun membinanya semula
jangan pernah kecewa pada yang berlalu
kerna Allah tak pernah mempersia-siakan hambaNya
walau sejauh mana kadang kita menjauh dariNya
tapi Dia sentiasa setia membalut jiwa dan hati kau dengan 
rahmat dan kasih sayangNya..

kuatlah..
untuk Tuhanmu..

131116
9:17 pm 
AnnurIzz



Thursday, October 20, 2016

today

::today::
tu haa.. berat buku dah sama berat dengan aku dah..
international book..
klau nak original punya buku mmg agak mahal..
bukan agak..memang mahal..
so untuk cut cost akan cari senior y nak jual buku separuh harga.. tak separuh pun kurang sikit pun ok ja.. cumanya edition buku berubah-rubah..tapi isi still sama..
so valid lagi walau buku lama..

k..tu pasal buku..
kadang gigih bawa 3 buku sekali..
sebab aku perlukan buku!
klau just dengar lecturer terang..
30minit awal aku dapat hadam..
but after 30 minit
believe me
haha.. aku dah mula start mengantuk!

tapi semester nie
enjoy ja dengan class..
rasa macam dah boleh bertapak kat UIA..
n i like my lecturer this semester..
they are different with different experience 

n the best thing today..
aku dapat hadiah 3 in 1 sebelum start cuti sem..
in one day..
aku ada midterm, quiz and presentation..
but im proud that i can handle it well..
tapi ponteng satu kelas..
sebab nak cover quiz dengan presentation..
maafkan saya!

kau tahu..
sungguh ketenangan itu milik Allah 
Allah boleh campak dalam hati bila2
dan Allah boleh jugak bagi rasa gelisah bila2 masa
selalunya aku akan rasa berat...
tapi for this time
its different
of course masa kena handle betul2
dan paling penting
letak keyakinan pada Allah
semuanya milik Allah
sebab bila Allah izin untuk kau berada pada satu situasi
Allah jugalah yang akan bantu kau untuk hadapi..
sebab sungguh..kita tak dak kuasa langsung
kita cuma dapat give effort that we have
do it in best way that we can
n last let it to Allah

211016
AnnurIzz

Saturday, October 8, 2016

Roses 1


::ROSES 1::

"nak keluaq kan?tlg belikan bunga ros sgt.. y hidup punya"
"woi.. nk mengorat sapa?"
"hahaha.. beli ja la"

walau sekadar hiasan..
tapi dye juga makluk Allah..
i cant explain ..
but i love it..
haha
one day nak rumah penuh dgn bunga k!!

kesabaran akan menjadi bunga..

^_^
AnnurIzz
081016

Monday, October 3, 2016

Goals


::GOALS::

''Untung la kau budak scholarship!"
"budak scholarship haybat kut!"
"nak dapat pointer mcm ko jgk!"
"ko xpa la budak scholarship..bleh makan lebih"
"ko pandai xpa la!"
and the list goes on

for every words that come from my surrounding
im just keep it positive
im just keep it as strength
in deep of my heart im just say Alhamdulillah
for everything that my Creator giving to me
but believe me
there are big hidden story in me

if you know the truth
you will change your words
"ko budak scholarship?biar betul doh"
and the list goes on too

i cant let my tears down easily
sometimes i'm pretend strong
sometimes i just want to give up
sometimes it's to much harder point to face
i not "try" to keep face it
but
i just keep face it
there it not enough just to try
but need to just do it!!
because one day i want to shout and say
ALHAMDULILLAH!! I MAKE IT!!!
BECAUSE EVERYTHING COME FROM THE ONLY ONE..
ALLAH!!

so..
bersangka baik dengan Allah
Allah put you in any situation because of the reason
and Allah will guide you to through it!
of course it's not easy..
but it will become easy!
InsyaAllah..

submit to Allah..
enjoy it!
shoot efforts for it!
then let it to Allah!
Allah will handle it..

we are strong
because we are slave of Allah
we are from Allah to Allah
life not just about for yourself..
but for giving to others

*minta maaf untuk orang-orang yang tetiba aku muncul mintak semangat nak pinjam T_T..tapi moga Allah hadiahkan syurga..only that i can say..maybe*

AnnurIzz
031093

Tuesday, September 27, 2016

todAy17


::TODAY17::

Im wish that i can update my blog every day in UIA..
just for my reminder for the next day
but its seem like..
i have another most priority things to do..
-_-
alhamdulillah..
survey form was spread starting from today..
but we use hardcopy tool first..
may Allah easy..

erm..
tetiba dalam kelas terpk nak buat design baru untuk 'AnnurIzz'..
or mungkin buat perubahan pada nama..
(haha..)
ada cadangan dan pandangan x?
^_^

Moga Allah sentiasa lindung
terus kuat dan meminta diperkuatkan untuk terus hadapi dan jalani hari esok..

AnnurIzz
270916

Sunday, September 25, 2016

todAy15


::TODAY14&15::

23/9..
aku pulun setelkan sikit2 assignment
sebab mmg tak nak bawak balik pa2 pun
tapi ada ja hal yang xsetel
so taget nak balik awal
sampai rumah dah bgi tau kat mak siap2 nak balik bila

24/9
malam tu jugak aku terus balik uia
sebab teringat assigment n presentation y kena this week
tak
tak penat pun
sebab dah dapat rehat atas bas

25/9
(today15)
im already at Uia
menghadap laptop dgn part QYC
 and also survive untuk baca buku for presentation

come on!!!
you can do it
im survive

Moga Allah sentiasa lindung
terus kuat dan meminta diperkuatkan untuk terus hadapi dan jalani hari esok..

AnnurIzz
250916