Wednesday, December 28, 2016

belum

-credit-

Belum

apa azam ko untuk 2017 weh?
haha..
azam aku nak balik rumah ja buat masa la..sebab bila balik rumah bermakna exam aku dah hbis..noktah..

yang korang dah ada plan untuk hidup 2017 tu.. 
aku doakan moga dipermudahkan dan dilancarkan segalanya..
tapi jangan tanya plan aku..
dalam otak aku 2 hal ja skrg.. 
habis paper
n
nak balik rumah..
jangan tanya aku apa plan aku untuk 2017..
melainkan klau ko nak tambah plan ko dalam plan aku..
noktah jgk..

doakan aku
jujur aku cakap
setiap paper aku tu dah macam suku nafas aku(eh..ea ke)
lepas setiap kali exam baru rasa mcm aku bernafas..
n perut pun lapo mcm nk telan semua benda
aku tak boleh cakap aku takut dgn setiap paper tu
sebab aku tak boleh takut dgn paper
(even sgt sure aku takut dgn semua paper)
aku kena takut dgn Allah ja

pa2 pun..
tiga paper dh berlalu moga dgn selamat
setiap corak jawapan yang aku lukis (bukan conteng k..)
moga lecturer aku terblink2 dye punya mata untuk baca..
hahahaha
hope so
sebab semua tu dgn izin Allah aku mampu tulis dan jawab
ada ja jawapan lepas dah balik bilik bru igat nak jawab mcm mn..
haha..
so tekan button delete siap2 untuk xigat..sbb dah mmg xboleh nk jawab dah..
jawab untuk junior y tanya soalan sem depan plak.. heee

but
serious talk
aku tinggalkan semuanya pada Allah
tunggu jawapan result yang diiring doa

im ok..
im can stand
im still stand
i still can brain
im still girls

pray for all students yang tgh exam akhir2 tahun ni..
pray for u to
jangan lupakan aku dalam doa korang
even korang lupa aku masa tgh sedap makan kebab ayam..
ok bye...

AnnurIzz
291216

Sunday, November 13, 2016

diRi


-Diri-

pada janji
tiada lagi air mata sia-sia
melainkan kau akan terus bangun 
lepas kau merintih dalam sujud kepadaNya
-AI-

untuk menjadi manusia yang tak mudah melemah masih aku cuba
kerna kadang aku terlemah tanpa sedar
jiwa dan hati
mengapa terlalu rapuh?
ea..
mungkin kerna salah kau
belum cukup kukuh iman yang kau bina

teguhlah wahai jiwa dan hati
kau tahu bukan?
hidupnya manusia di dunia hanya persinggahan sementara

Dia Allah berfirman, 
"kamu tinggal di bumi hanya sebentar saja. jika kamu benar-benar mengetahui."
(Al-mu'minun 23: 114)

 datangnya senyum bahagia
ujian buat hamba
datangnya sedih mencengkam
juga ujian buat hamba

tiada lain
melainkan memohon petunjuk dan keteguhan
untuk punya kekuatan
agar mampu terus berdiri
walau sehebat mana badai datang melanda merobohkan tembok pertahanan
moga kau terus bangun membinanya semula
jangan pernah kecewa pada yang berlalu
kerna Allah tak pernah mempersia-siakan hambaNya
walau sejauh mana kadang kita menjauh dariNya
tapi Dia sentiasa setia membalut jiwa dan hati kau dengan 
rahmat dan kasih sayangNya..

kuatlah..
untuk Tuhanmu..

131116
9:17 pm 
AnnurIzz



Thursday, October 20, 2016

today

::today::
tu haa.. berat buku dah sama berat dengan aku dah..
international book..
klau nak original punya buku mmg agak mahal..
bukan agak..memang mahal..
so untuk cut cost akan cari senior y nak jual buku separuh harga.. tak separuh pun kurang sikit pun ok ja.. cumanya edition buku berubah-rubah..tapi isi still sama..
so valid lagi walau buku lama..

k..tu pasal buku..
kadang gigih bawa 3 buku sekali..
sebab aku perlukan buku!
klau just dengar lecturer terang..
30minit awal aku dapat hadam..
but after 30 minit
believe me
haha.. aku dah mula start mengantuk!

tapi semester nie
enjoy ja dengan class..
rasa macam dah boleh bertapak kat UIA..
n i like my lecturer this semester..
they are different with different experience 

n the best thing today..
aku dapat hadiah 3 in 1 sebelum start cuti sem..
in one day..
aku ada midterm, quiz and presentation..
but im proud that i can handle it well..
tapi ponteng satu kelas..
sebab nak cover quiz dengan presentation..
maafkan saya!

kau tahu..
sungguh ketenangan itu milik Allah 
Allah boleh campak dalam hati bila2
dan Allah boleh jugak bagi rasa gelisah bila2 masa
selalunya aku akan rasa berat...
tapi for this time
its different
of course masa kena handle betul2
dan paling penting
letak keyakinan pada Allah
semuanya milik Allah
sebab bila Allah izin untuk kau berada pada satu situasi
Allah jugalah yang akan bantu kau untuk hadapi..
sebab sungguh..kita tak dak kuasa langsung
kita cuma dapat give effort that we have
do it in best way that we can
n last let it to Allah

211016
AnnurIzz

Saturday, October 8, 2016

Roses 1


::ROSES 1::

"nak keluaq kan?tlg belikan bunga ros sgt.. y hidup punya"
"woi.. nk mengorat sapa?"
"hahaha.. beli ja la"

walau sekadar hiasan..
tapi dye juga makluk Allah..
i cant explain ..
but i love it..
haha
one day nak rumah penuh dgn bunga k!!

kesabaran akan menjadi bunga..

^_^
AnnurIzz
081016

Monday, October 3, 2016

Goals


::GOALS::

''Untung la kau budak scholarship!"
"budak scholarship haybat kut!"
"nak dapat pointer mcm ko jgk!"
"ko xpa la budak scholarship..bleh makan lebih"
"ko pandai xpa la!"
and the list goes on

for every words that come from my surrounding
im just keep it positive
im just keep it as strength
in deep of my heart im just say Alhamdulillah
for everything that my Creator giving to me
but believe me
there are big hidden story in me

if you know the truth
you will change your words
"ko budak scholarship?biar betul doh"
and the list goes on too

i cant let my tears down easily
sometimes i'm pretend strong
sometimes i just want to give up
sometimes it's to much harder point to face
i not "try" to keep face it
but
i just keep face it
there it not enough just to try
but need to just do it!!
because one day i want to shout and say
ALHAMDULILLAH!! I MAKE IT!!!
BECAUSE EVERYTHING COME FROM THE ONLY ONE..
ALLAH!!

so..
bersangka baik dengan Allah
Allah put you in any situation because of the reason
and Allah will guide you to through it!
of course it's not easy..
but it will become easy!
InsyaAllah..

submit to Allah..
enjoy it!
shoot efforts for it!
then let it to Allah!
Allah will handle it..

we are strong
because we are slave of Allah
we are from Allah to Allah
life not just about for yourself..
but for giving to others

*minta maaf untuk orang-orang yang tetiba aku muncul mintak semangat nak pinjam T_T..tapi moga Allah hadiahkan syurga..only that i can say..maybe*

AnnurIzz
031093

Tuesday, September 27, 2016

todAy17


::TODAY17::

Im wish that i can update my blog every day in UIA..
just for my reminder for the next day
but its seem like..
i have another most priority things to do..
-_-
alhamdulillah..
survey form was spread starting from today..
but we use hardcopy tool first..
may Allah easy..

erm..
tetiba dalam kelas terpk nak buat design baru untuk 'AnnurIzz'..
or mungkin buat perubahan pada nama..
(haha..)
ada cadangan dan pandangan x?
^_^

Moga Allah sentiasa lindung
terus kuat dan meminta diperkuatkan untuk terus hadapi dan jalani hari esok..

AnnurIzz
270916

Sunday, September 25, 2016

todAy15


::TODAY14&15::

23/9..
aku pulun setelkan sikit2 assignment
sebab mmg tak nak bawak balik pa2 pun
tapi ada ja hal yang xsetel
so taget nak balik awal
sampai rumah dah bgi tau kat mak siap2 nak balik bila

24/9
malam tu jugak aku terus balik uia
sebab teringat assigment n presentation y kena this week
tak
tak penat pun
sebab dah dapat rehat atas bas

25/9
(today15)
im already at Uia
menghadap laptop dgn part QYC
 and also survive untuk baca buku for presentation

come on!!!
you can do it
im survive

Moga Allah sentiasa lindung
terus kuat dan meminta diperkuatkan untuk terus hadapi dan jalani hari esok..

AnnurIzz
250916


forwARd


::FORWORD::

maybe not to late to post about seminar that im joined last saturday..
its to far..
klau orang dah jemu naik flight..
aku plak dah jemu naik bas..
tapi aku still suggest 
pancaran matahari(seat besaq) and trans(cepat sampai)..
ok.. xpromote k..

untuk program ni
mind set aku dari awal dah cuba set 
''jangan peduli dengan expectation orang''
because i just want to get something from there
haha
Alhamdulillah
aku enjoy ja dgn seminar nie
sebab mungkin ada k.raudhah
dari awal sampai habis duk promote product dye
(haha)
duduk dengan dye mmg xakan penah kering gusi
btw nie first time berprogram dgn dye

sebab apa aku join?
sebab nk buat alasan nak balik makan rendang mak buat
haha..
xlah..tapi memang balik2 mak tgh buat rendang
balik tolong kacau rendang kat mak sat
sebab aku join
mula dgn my prof..
lectrr nie byk motivated aku
so
i need to do something to change
even i can't change it all
but may Allah see my effort to change
change what?
haha
actually
aku still xdapat nak share visi misi aku
im not sure because im not believe others anymore
or im not believe myself
so keep it secret k..

so
from programme
it not to different daripada apa yang lectrr aku ajar dalam kelas
cuma dari segi penyampaian it to different
and kat dalam seminar nie jgk byk selit based on islamic perspective
so its not to hard for me to understand
tapi part BMC to sgt menarik
cuma xdpt diterangkan dgn dalam
sebab masa mungkin
dalam kelas pun lectrr aku suruh kaji sendiri ja
haha
so bab2 byk effort untuk understand and tahu ni
selalunya akan ada byk kebaikannya
haha

so
i just want to say apa y tertulis kat atas tu ja
overall..
seminar nie best
tak aku tak promote
cuma aku rasa concern
yang jadi dropship xterus tertindas
yang jadi kepala tak terus buat ikut suka
haha
byk tips jugak dapat
nak tau details lagi
join la depa nie..
dua company dalam gambar..ce cari..
mungkin ada lagi kut selepas ni
insyaAllah tak rugi
tak promote k..
recommended ja..
sebab dalam hidup kita perlukan guidance..
orang tak nak guide kita
kita cari orang yang nak tlg guide kita
bukan yang tak nak

for the most important
sentiasa berdoa diberi bimbingan dari Allah..

so that it..
thank a lot
keep the momentum

Moga Allah sentiasa lindung
terus kuat dan meminta diperkuatkan untuk terus hadapi dan jalani hari esok..

AnnurIzz
250916

Thursday, September 22, 2016

todAy13


::TODAY13::

What your planning?
erm..
taget nak join event or program yang penah terlepas sebelum ni..
haha
penuh board dengan calendar..
try to be balance k..
ignore negative virus!
be strong k!!

Moga Allah sentiasa lindung
terus kuat dan meminta diperkuatkan untuk terus hadapi dan jalani hari esok..

AnnurIzz
220916

Wednesday, September 21, 2016

todAy12


::TODAY12::

Who says you can't?

semalam..
terletih sangat.. 
im sleep without doing any revision for quiz today..
mengharapkan apa yang dihadam dalam kelas ja..
at the end..
im get 4th place over 38 student..
haha
so even it just a game
it motivate me to keep move on..
seriously
i can do it
and i can make it!
feel proud to myself..
proud to yourself too k..
we can appreciate ourself more

Moga Allah sentiasa lindung
terus kuat dan meminta diperkuatkan untuk terus hadapi dan jalani hari esok..

AnnurIzz
210916

Tuesday, September 20, 2016

todAy11


::TODAY11::

What are you fighting for?
letih sangat
-_-

Moga Allah sentiasa lindung
terus kuat dan meminta diperkuatkan untuk terus hadapi dan jalani hari esok..

AnnurIzz
200916

todAy10


::TODAY10::

4 years here..
what you want to achieve?

Moga Allah sentiasa lindung
terus kuat dan meminta diperkuatkan untuk terus hadapi dan jalani hari esok..

AnnurIzz
190916


Sunday, September 18, 2016

todAy09


::TODAY09::

sebab percaya
bila meletakkan diri dalam membantu agama Allah
Allah akan permudahkan urusan kita balik..
with efforts

i cant read my future yet
but i can start build it now

2 days without enough sleep
'black glasses please'

Moga Allah sentiasa lindung
terus kuat dan meminta diperkuatkan untuk terus hadapi dan jalani hari esok..

AnnurIzz
180916

todAy08


::TODAY08::

Enjoy the program
Moga hati kita sentiasa ditajdid niat
Lillahi Ta'ala
Agar apa y kita buat tak sia-sia
They all my senior..
Seriously
tapi umo jgn cakap
Always sweet 20 k..
Haha
N they will graduate early than me
Erm..
Thanks for the great moments that we build together

Moga Allah sentiasa lindung
terus kuat dn meminta diperkuatkan untuk terus hadapi dan jalani hari esok..

AnnurIzz
170916


Friday, September 16, 2016

todAy07


::TODAY07::

"Azam digenggam penuh tabah"

It's better if you asking a 'stupid' question than you keep silent even you have a concern about anything..
Or maybe you are egois!

Muktamar Muharrik
it's about how to achieve the what and why..
8.30-11.20pm
To much thinking part

Moga Allah sentiasa lindung
terus kuat dan meminta diperkuatkan untuk terus hadapi dan jalani hari esok..

Xpromote kellogg's k..
^_^
AnnurIzz
160916

Thursday, September 15, 2016

todAy06


::TODAY06;;

Perasaan itu rapuh
pemikiran jua yang teguh
jiwa kita yang kukuh.

Moga Allah sentiasa lindung
terus kuat dan meminta diperkuatkan untuk terus hadapi dan jalani hari esok..

^_^
AnnurIzz
150916

Wednesday, September 14, 2016

todAy05


::TODAY05::

im just dont want to be a loser

Moga Allah sentiasa lindung
mohon diberikan kekuatan untuk terus hadapi dan jalani hari esk..

^_^
AnnurIzz
140916

Wednesday, September 7, 2016

todAy03


::Today03::

Moga kuat dan diberi kekuatan untuk jalani hari esok..

AnnurIzz
070916

Tuesday, September 6, 2016

today02


::TODAY02::

4 kelas dalam satu hari..
Haha.. 
"Berani ang ambik 4 kelas satu hari weh!"
"First kelas aku dh mintk lectrr tukaq date midterm.. dua midterm dlm satu hr kut..tu baru dua.. lgi dua xtau lgi bila..risau jgk.. tp moga Allah bantu n permudahkan.. ang jgk"

dan today beday ****
Aku terlupa brp hrbulan beday dia
Confius antara 5 or 6..
Y aku tau dekat sangat dgn beday aku..
Tp tahun lain da
So aku wish dua2 hri
Haha
Tapi xbeli hadiah lagi
So y tepat 6/9..
Sebabnya aku dpt pizza..
Mcm biasa bila aku balik lewat
N xlarat nak p cafe
rutin roomate aku
"Dah makan ka?"
"Dak g.. sakit kepala..meting pun asyik tgk jam ja"
"Tu la xmkn.."
 N depa akn kluaqkn mkn y ada even aku ada ja stock makanan..
they are my roomate..
Tapi bila semua dapat assignment
Bilik sunyi sepi..
Haha..
Focus
Or maybe stress..
Luv them..
May Allah always protect them.

Moga aku kuat dan diberi kekuatan untuk hadapi hari esok

AnnurIzz
060916


#today01

First day in Uia

::TODAY01::

Monday
Semester 3
yeahh..
Masih panjang lgi perjalanan..
For this sem..
moga xterlalu letih sebab xjalan jauh..
Masa lebih tersusun
N cuba untuk kurangkan diri dlm society
Focus QYC for last tenure
N cuba untuk tak bzkan diri sampai lupa study..
N moga roomate xkesepian lgi bila aq xdak kat bilik sibuk dgn program

"Wana sem ni akanenghilang lgi x?"
"Xkut.. sebab dah xjoin bla bla bla.. cuma dgn qyc ja"
"ok.. xla *** sorang kat bilik dah"
(2 hours later)
"Nak p mn tu wana?"
"Meting sat.."
"First day class dah ada meting dah! Kata xbz dah?"
"Haha.."

Im not to good bawa moto
But im trying to be brave
Haha
kakak aku pinjamkan moto untuk aku
"Jaga moto aq lek lok!"

Moga Allah sentiasa lindung
mohon diberikan kekuatan untuk terus jalani hari esk..

050916
UIA
AnnurIzz




Friday, September 2, 2016

zeRo

-Riyadhus shalihin-
(ini antara pengisian yang aku suka dengar
n lagi best ustaz aminuddin y ulas)

finally
cuti 3 bulan aku dah hbs!!!
dan ''petang sat g'' 
aku dah gerak balik KL..
dan start bulan ni jgk 
kakak aku balik keja kat kedah dah
so..
(kat kedah ada uia x?)
haha

aku harap
Allah bantu aku untuk terus kuat jalani hari2
aku harap
Allah bantu aku untuk terus berani jejak kaki g TBS sorang2..
aku harap
segalanya baik2 saja
(otak n hati xberhubung.. stop here)

tabahlah hati
belum masa untuk tumbang
tabahlah hati
masih ada sebab untuk kau terus bertahan

AnnurIzz
030916
12:34am




Tuesday, August 30, 2016

Roses

-Bunga konvo tahun lepas-

::ROSES::

Genap setahun bunga ros nie..
hadiah konvo akak aku bg..
still ok..
but the colour change..
nak simpan sampai bila tu?
haha..entah la
hidup ajar aku untuk tak mengharap untuk menerima
lalu menghargai pemberian
tapi ajar aku belajar untuk terus memberi
membiarkan persepsi negetive sekeliling
kerna yang tahu segala isi hati 
hanya Dia yang satu

they just know my name
but they dont know my story

ok..
2 years akan datang..
reward untuk diri
''tiket flight ke melbourne''
yeahhhh
(InsyaAllah)
will be graduate from IIUM..

COME ON IZZUANA!!
whatever happen..
you should make it!!!
you can do it better!!
fighting alone is not a reason
but a lesson..

300816
8.15pm
AnnurIzz

Friday, August 26, 2016

buRdening

~JUN 2016:: KLIA AIRPORT~

::BURDENING::
"Speaking of burdening, it is more burdening 
for the other to see you burdened. 
For people who love you, 
they would prefer to share the load with you 
rather than to see you carrying it alone. 
They care about you and they want to help you when you have problems.

So don't think that you are being selfish if you ask for help. 
For people who care about you, not asking for help is considered selfish."







Sunday, August 21, 2016

suRvive


I understood myself only after I destroyed myself.
And only in the process of fixing myself,
did I know who I really was..

Thank you
survive

220816
1:14 am
AnnurIzz


Monday, August 15, 2016

posteR

~poster~

::GIVE::

''kakna..nak tlg dak?"
"tlg apa?"
"tlg buat poster"
"awat y p ambik bhgian buat poster"
"sbb nampak muka kakna ja y tere buat poster"

ok
tu adik aku
pasal poster baru teringat muka aku
'ambik kesempatan nampak'

ermm..
dalam bab photoshop n illustration
im not to good
setakat main2 tu lepas la
sebabnya aku xdak berguru dgn sesapa pun
just tgk youtube je..
part y paling aku lemah
nk jadikan gambar nampak 3d 
dan yang paling aku tak lepas2..
bahagian tulisan..
huhu
tapi
aku buat ja
haha
biar la org nak cakap apa pun
sebab mmg aku tak menghadap photoshop hari2 pun
klau Ai, lgi la..
mmg nak guna pun tak reti
open sikit2 tu boleh la

ermm..
what i want to say is
just do it!!
bila org ada kepercayaan untuk kita
kenapa kita tak percayakan diri sendiri?
pecahkan segala halangan yang membuatkan diri terbantut
face it!
and then you will know which stage you are..
bab haybat or xhaybat
anologinya 
klau tahun 1 tapi belajar subjek tahun 6
mmg tak akan penah kau lulus
sbb tak kenal ABC mcm mn nak tahu membaca
so balance kan
dari beginner lama2 baru boleh jadi master
'with more practice'..

so that it
yang ada minat nak main adobe photoshop dgn adobe illust
main ja
lama2 kau pandai la
xpayah takut
tak kena bayar pun..
lagipun tak rugi
one day bleh letak dalam resume
'have skill in adobe photoshop'
hoho

poster y aku share tu
buat dalam sehari ja
idea dlm sehari jugak
so hasilnya yang tu
sorry kena blurr skit bhgian info tu
takut ampa teringin join program adik aku..
haha
krikkrik

ok
may Allah ease your journey
senyum selalu..
^_^

160816
11.01 AM
AnnurIzz

Sunday, August 14, 2016

besAR

~SKPJ, Sungai Petani, Kedah~

::BESAR::

Setiap juara ada kelebihan masing-masing. Bakat, kecenderungan dan minat yang unik. Allah tidak pernah mencipta manusia yang bodoh, tetapi mencipta manusia dengan kebijaksanaan yang berbeza.

Nilai diri tidak terletak pada pencapaian akademik. Jangan menilai harga diri berdasarkan pencapaian cgpa sahaja. Andai masih beranggapan begitu, ertinya kita ada masalah. Perkara utama yang harus dinilai dan difokuskan terlebih dahulu adalah diri sebagai seorang pelajar sebelum cuba menyelesaikan masalah pelajaran.

KNOWING YOURSELF FIRST!
Then create your TARGET!

AnnurIzz

Tuesday, August 9, 2016

izin

~Jun 2016~

::IZIN::

kadang tanpa fikir panjang
'dah xlarat nak lawan sakit..penat dah'..
tapi simpan dalam2
jgn mengeluh

''macam mn..dah ok ka?''
''ok..cuma xlarat nak gerak.. rasa nak tidoq ja''
pejam
tersenyum tanpa sedar
''senyum knp tu?''
ehh..
''xdak apa.. mimpi indah''
cover line

bila fikiran dah waras dan mampu berfikir
tersenyum dalam pejam
kerna teringat

dalam bahagia
ada yang sedang berjuang melawan semampunya
dalam senyum indah 
ada yang sedang tumpah air mata
dalam berlari
ada yang sedang terbaring

lalu benarlah
dan sentiasa menjadi peringatan
Allah menguji mengikut kemampuan hambaNya..
kerna kau bukan tersisih
tapi kau terpilih
untuk merasa CintaNya..

dalam air mata
ada bahagia
cuba belajar redha dan ikhlas

"soal kesabaran bukan hanya tentang bagaimana kita mengawal diri dari terus bersedih, bukan hanya tentang bagaimana mengawal marah, tapi adakala ia juga tentang bagaimana kita terus berlagak kuat saat kita perlukan sokongan disisi."

"Percayalah...ada diantara lisan dan tindakan mu yang baik hanya difahami malah dirindui setelah kau telah tiada di dunia ini. Jika kau bertanya kenapa? Itulah yang dinamakan keikhlasan!"

Allah tak penah tinggal kau..

wehh.. both sisters
cepat balik!
rindu nak gaduh!
yeah!!
^_^

090816
8.41 pm
AnnurIzz

Monday, August 8, 2016

mukA buku

~ce teka smile tu mcm muka sapa?haha~

::MUKABUKU#1::

cuti ni banyak lepak dengan buku ja
sebab stock buku yang tak terbaca banyak sangat
tak habis baca satu buku baca buku lain plak
rasa xberapa best baca balik yang mula-mula baca
sampai la habis semua buku yang terbaca
tapi kadang lepas setahun baru terbaca balik buku yang dah terbaca sekerat
haha
tu cara aku baca buku
sebab klau stay pada satu buku
tak tenteram
still nak twu apa yang ada dalam buku yang aku tertarik dgn tajuk buku dye
setengah orang tgk writter dye sapa
baru baca
klau aku akan tengok tajuk buku n tak tgk writter dye sapa
bila rasa buku tu xberapa best baru tgk writter dye sapa
(haha)
tapi klau buku tarbiyah
selalunya aku tgk writter dye dulu..
sbb ada yang aku tak boleh terima the way of writter tu sampaikan
oppss..

cara aku baca buku
kena ada stick note!
so stick note tu wajib la
tambah2 untuk buku tebal-tebal
sebabnya
selalu bila baca page belakang aku akan teringat words or sentences yang kat depan
kadang best..kadang macam sama.. kadang inspire
so akan bukak balik page depan n read it again
so untuk senang aku letak stick note
so xlah buang masa mencari balik kat page depan
kat bahagian yang dah di'note' kan
akan cari sampai jumpa jgk

then
words y dah distick tu
lepas dah hbs baca satu buku
aku akan tulis dalam note aku plak
tapi itu ikut mood jgk la
klau time tu rasa lebih rajin sikit so noted it
klau x..hehe.. next time

kenapa tak guna highlighter?
sebab xnak kotorkan buku
tapi depend on masing2
kalau adik aku tak suka letak stick note tu
dye kata tak lawa
tapi aku xsuka highlighter sebab rosak kotor buku

so tu lah sebab kenapa buku2 aku banyak stick note
tak lah rajin
cuma tak nak bazir masa membaca
lagipun confirm buku tu xakan berulang dua kali sebab dah twu isinya apa
so bila dah noted tu
next time klau terasa nak belek balik
aku akan focus kat stick note tu ja..

so that it sharing cara aku membaca
moga membantu tapi yang situasinya sama macam aku
moga bermanfaat

:: refleksi diri, 
mencari inspirasi, 
lakukan transformasi, 
kuatkan hati ::

080816
6.06 pm
AnnurIzz